Translate

lørdag 2. mars 2013

Grønt og vakkert

 Hver vår får jeg sånt behov for grønne planter, jeg har masse tanker i mitt lille hode om at i år skal det bli  fint hos meg, plante ute, så inne, kjøpe grønne planter. Herlig syn. Inne i hodet altså; inntil nå har det i grunn ikke blitt så mye av utenfor.

Før nå!
For se det, i dag var jeg i grunn bare en tur på matbutikken fordi jeg trengte stekeolje, men på vei hjem fikk jeg en skikkelig uimotståelig impuls til å kjøpe planter. Gikk innom den lokale plantebutikken og forhørte meg: visste hun om noen planter som ikke er giftig for katt, og hvor masse sol trengte de forskjellige grønne plantene? Nei, det visste hun ikke. Jaja, tenkte jeg, da reiser jeg til byen en tur. Som tenkt så gjort. Ikke bare det, bussen sto der og ventet når jeg kom forbi bussplassen. Helt klart skjæbnen ja! 
 Kom meg til byen, og der viste det seg at hun på lokalblomsten ikke var alene om å synes spørsmålet om spiselighet og katter var vanskelig. Dermed starta jeg med å handle inn tulipaner, tenkte å gå hjem og vente med resten av det grønne til senere. Spasere nedover Oslos hovedgate en lørdag er jo heller ikke å forakte! Men så kom jeg på at det kanskje er flere blomsterutsalg på Grensen enn langs Karl Johan, dermed svipsa jeg et kvartal bortover, og hva fant jeg?

Jo jeg fant Stortorget så klart! Huhei! De ante heller ikke hva katter kan spise men jeg kjøpte meg ei bregne jeg, for bregner er trygt. Og så kjøpte jeg den nydelige kaktusen, kan det være det jeg kaller novemberkaktus? Det ligner enormt, men siden det sto noe annet på plasten ble jeg i tvil. Plasten ligger i plastavfallet, det er i grunn ikke så viktig for meg hva den heter, jeg skal nok bli kjent med den likevel jeg!

Vel hjemme fiksa jeg blomsteroppheng til nykaktusen min. Man er da ikke hobbydame for ingenting! Garnet er noe macrame-jute jeg fant på fretex. Heftig ille å hekle men hva gjør man ikke når det er interiør på spill! Innvendig klipte jeg til to lag tjukk plastpose slik at den er vanntett. 
Fornøyd?
Jepp!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar